post image

26

augustus

Hebe is de Tuinplant van augustus

Hebe, ook wel struikveronica, is misschien niet zo bekend, maar wel veelzijdig. Het blad van de plant is al aantrekkelijk; van lichtgroen tot donkergroen en heel lichtgrijs. In de winter en lente zijn er zelfs exemplaren die een paars-rood blad hebben. De losse structuur van Hebe past heel goed in de border van een tuin waar de natuur zijn gang kan gaan. Ook in grote, strakke plantenbakken op het terras is die ietwat wilde uitstraling van Hebe verrassend. Zet de planten in een humusrijke grond, geef ze niet teveel water en ze geven je heel veel terug. Hebe laat zich goed met andere planten mixen met paars-, wit- en groentinten. Een echte aanwinst!

Vlinders & bijen

Hebe bloeit in trossen witte, paarse of roze bloemen. Bloemen met lange meeldraden die de bloem een dromerige ‘look’  geven. Wij zijn niet de enige die van die bloemen houden, vlinders en bijen zijn er ook dol op. In de tuin is Hebe een fantastische plant die we echt aan het ontdekken zijn.

Winterharde groenblijvers

De groenblijvende struikjes worden steeds populairder, omdat ze veel beter tegen de kou en lichte vorst kunnen dan vroeger. Is de winter echt koud dan bescherm je ze door ze in te pakken in bijvoorbeeld fleece of bubbelplastic. Vooral als ze in bakken staan.

Verkrijgbaarheid

Vanaf half juli tot en met oktober is Hebe verkrijgbaar. In augustus is het assortiment het grootst.

Meer weten kijk op www.mooiwatplantendoen.nl