post image

13

juli

5 Heerlijk geurende zomerplanten

Geuren die je meenemen op reis

De zomer is aangebroken! Op onze to do’s staan boeken lezen, lekker luieren, buiten tafelen en zoveel mogelijk genieten van groen om ons heen. Wanneer je er dan ook nog voor zorgt dat je omringd bent door heerlijk geurende planten, doet jouw huis echt niet onder voor een heerlijke vakantiebestemming. Wil je weten welke planten je dan ‘t best kunt kiezen? Wij tippen je 5 heerlijk geurende exemplaren.

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

BloemenbureauHolland.nl

(de linken in de tekst brengen u naar de site van Mooiwatplantendoen voor verdere informatie (indien beschikbaar) over de bewuste plant)

lavendel

Lavendel

Een klassieker, we moeten ‘m wel benoemen. Lavendel is niet alleen mooi, maar ook nog eens heerlijk geurend. Dat wisten we. Maar wist je ook dat lavendel alleen geurt wanneer je ‘m aanraakt? Het is daarom belangrijk dat de lavendel op een gemakkelijk bereikbare plek staat, zodat je steeds als je er langsloopt even met je vingers langs de blaadjes kunt wrijven om de zomer op te snuiven. Ook leuk: een alternatief voor het tuttige geurzakje waarmee je je huis naar lavendel laat ruiken.

Jasmijn

Jasmijn

Van juni tot en met september, dan is de jasmijn het allermooist. Dan zit de plant bomvol met sterkgeurende, witte bloemen. Jasmijn gedijt goed bij zon en niet te veel water. Je moet er wel voor zorgen dat je deze klimmer in de volle grond zet, óf in een grote pot tegen bijvoorbeeld een rek, muur of schutting. Dan zul je zien dat de jasmijn haar werk het best doet.

Eucalyptus

EUCALYPTUS (Gunni)

De blaadjes van de Eucalyptus zijn rond en groeien volmaakt symmetrisch om de stengel. Ze verspreiden een sterke, frisse geur die insecten op afstand houdt. De Eucalyptus bloeit na een jaar of vier. De plant wordt meestal 1 tot 3 meter hoog, met ambitieuze uitschieters van 5 meter.

Plumbago

Plumbago

De Plumbago is een kruidachtige klimplant, die met een beetje hulp de hoogte in gaat. Hij kan in de volle grond wel 3,5 meter hoog worden en bloeit met mooie blauwe of witte bloemen die aan een sierlijk gebogen stengel groeien. Er zijn ook soorten die op stam worden gekweekt, dat zijn vooral kuipplanten. De Plumbago bloeit tot diep in de herfst.

kattenkruid

Nepeta

Kattenkruid (Nepeta) is een plant die wel tegen wat weerstand kan. Kattenkruid is het meest geschikt voor droge grond en bloeit van juni tot en met september. Geef hem een plekje in de zon of halfschaduw. Voor elke tuin is wel een geschikt kattenkruid te vinden.