post image

22

september

9 Typische herfstplanten

Een overvloed aan kleur en vorm

De herfst is veelzijdig. Zo ook in de plantenwereld. De wissel van het seizoen brengt een nieuwe lading planten die hun moment om te schitteren claimen. Of je nu planten zoekt om de voordeur op te vrolijken, een herfstkrans wilt maken of de tuin vol wilt zetten met kleur, de keuze is reuze. Dit is een greep typische herfstplanten waar jij aankomend seizoen volop van mag genieten!

 

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Purperklokje

Purperklokje

Purperklokje staat ook wel bekend als Heuchera en geeft een instant indian summer-gevoel. Met deze soort (Heuchera ‘Melting Fire’) haal je de warmte de tuin in

Meer lezen over de Heuchera: www.mooiwatplantendoen.nl/purperklokje

Borstelveergras

Borstelveergras

De zwierige sprieten van borstelveergras staan ook wel bekend als lampenpoetsersgras of Pennisetum. Een majestueuze aanwinst voor de tuin die de herfst en winter een prachtige look & feel geven.

Meer lezen over het borstelveergras:  www.mooiwatplantendoen.nl/borstelveergras

Struikheide

Struikheide

 

Mooie, symmetrische bloemen, stevig groen en een iets verweerde uitstraling: niets geeft de nazomer zoveel kleur en structuur als struikheide.

Meer lezen over de struikheide: www.mooiwatplantendoen.nl/struikheide

Kardinaalshoed

Kardinaalshoed

Er zijn wel  verschillende soorten kardinaalshoed, waarvan sommige groenblijvend zijn en anderen bladverliezend. De bladverliezende soort – die je hiernaast ziet – kleurt in het najaar van groen naar dieprood.

Meer weten: www.mooiwatplantendoen.nl

Chrysant

Chrysant

Wat is je favoriete kleur? Grote kans dat er een chrysantvorm verkrijgbaar is in jouw lievelingskleur. Zo haal je extra vrolijkheid je tuin of woning binnen deze herfst.

Meer lezen over de chrysant:  www.mooiwatplantendoen.nl/bolchrysant

Struikveronica

Struikveronica

Hebe andersonii Alexa staat ook wel bekend als struikveronica. Deze paars gekleurde plant geeft een opfrisser aan ieder grauw hoekje. Zelfs in een minimalistische betonlook pot.

Meer lezen over de chrysant:  www.mooiwatplantendoen.nl/hebe

Chinese franjeboom

Chinese franjeboom

Ook bekend als Loropetalum ‘Chin Black Pearl’ klinkt het alsof deze Chinese franjeboom zo uit een spannende piratenfilm lijkt te komen. Zou de plant de reis vanuit land van herkomst China, Japan en zuid-oost Azië per schip hebben gemaakt?

Meer lezen over de Chinese franjeboom:  www.mooiwatplantendoen.nl/chinese franjeboom

Vuurdoorn

Vuurdoorn

De fraaie bloemen – in het voorjaar – en bessen – in het najaar en winter – maken de Vuurdoorn een prachtige sierplant voor in de tuin. Zet ‘m los in een pot of plant er meerdere tegen een muur – nestelende vogels zullen je dankbaar zijn.

Meer informatie:  www.mooiwatplantendoen.nl

Bergthee

Bergthee

Het eerste wat opvalt aan bergthee zijn de opvallende bessen. Ze zijn rood, roze of wit en blijven tot het voorjaar zitten. De plant is een winterharde bodembedekker die in de volle grond in de breedte groeit. Bergthee staat echter ook prachtig in bakken en potten op het terras of een balkon.

Meer lezen over bergthee:  www.mooiwatplantendoen.nl/bergthee