post image

20

januari

Afkoppelen regenwater in de gemeente Renkum

 

In maart 2019 en in november 2019 hebben een aantal hoveniersbedrijven uit de gemeente Renkum, waaronder ook ons bedrijf,  gesprekken gevoerd met 2 afkoppel-coaches die ingehuurd zijn door de gemeente.

Uiteindelijke doel is de bewoners van de gemeente Renkum bewust te maken van de voordelen die afkoppeling van het regenwater oplevert.

Dit gebeurt natuurlijk al in de gesprekken/afspraken die de hoveniers hebben met potentiële klanten  maar voor die mensen die nog geen plannen hebben met hun tuin (en natuurlijk ook voor degene die dat wel hebben) heeft de gemeente Renkum een informatie pagina gemaakt op de gemeente website. U kunt natuurlijk zelf even zoeken op de gemeente pagina, maar u kunt ook gebruik maken van onderstaande linken. Onderstaand vindt u een overzicht van de beschikbare informatie

Wilt u meer lezen over      het afkoppelen van regenwater: de voordelen

Wilt u meer lezen over      afkoppelen in beeld    (aantal filmpjes en brochures)

Wilt u meer weten              vragen en antwoorden

Wilt u meer informatie      advies aan huis

Wij moeten zuinig met water omgaan. Dat geldt voor water uit de kraan en voor regenwater. Na een bui komt ons regenwater in het rioolstelsel terecht. Terwijl wij het beter in onze zandgrond kunnen laten wegzakken of hergebruiken. Is uw woning voor 2010 gebouwd? Koppel dan uw regenpijp af.