post image

25

mei

Op maandag 23 mei 2016 heeft ons bedrijf een bedrijfsbezoek georganiseerd voor de Ondernemerskring Midden Gelderland, waar wij lid van zijn.

Wij hadden deze avond 3 gastsprekers met onderwerpen welke gerelateerd waren aan Duurzaam ondernemen en een link hadden naar Everts & Weijman. Onze 3 gastsprekers waren
BN-er Lodewijk Hoekstra, bekend van Huis en Tuin en medeoprichter van NLGreenlabel, waar ons bedrijf zich vorig jaar bij heeft aangesloten,
René van Eck van Van Eck en Oosterink Communicatieregisseurs
en
Michiel de Groot van Business Performance, die het project Change managed en begeleid.

 

RTL-tuinman Lodewijk Hoekstra is een van de 27 nieuwe namen in de editie 2015 van Trouw’s Duurzame 100. Deze week telt Trouw in etappes af naar nummer 1. De presentator van het televisieprogramma ‘Eigen Huis & Tuin’ – met ongeveer een miljoen kijkers per uitzending – staat op de 76e plaats. Hij wordt door de jury geprezen omdat hij grote groepen consumenten stimuleert tot verduurzaming.

TV-klusser Lodewijk Hoekstra weet dat hij met ‘Eigen Huis & Tuin’ een grote impact heeft. “Als ik in mijn programma niet een zak gewone potgrond pak maar een zak biologische potgrond, worden er misschien wel een paar miljoen van die zakken extra verkocht.” Dat de doe-het-zelf-keten Praxis het programma sponsort, kan weleens schuren met zijn duurzame boodschap, maar juist de laatste tijd ziet hij ook deze ‘mammoettanker’ elke keer een paar graden draaien. “Als ik zeg dat ik niet meer met een bepaald product wil werken, geïmpregneerd hout bijvoorbeeld, dan vragen ze me waarom ik dat niet wil en welke producten ze wél kunnen gebruiken. Als je een goed verhaal vertelt, gaan ze uiteindelijk wel mee, merk ik. “Hoekstra ergert zich aan de gemakzucht in de sector. “Alles is plat en maakbaar geworden. Groen is vaak niet groen meer. De tuin is het verlengde geworden van onze woonkamer, volgeplempt met tegels, veel comfort, weinig onderhoud, alles gemakkelijk en snel. Veel planten zijn wegwerpartikelen geworden.”

 

Als directeur en mede-eigenaar van Van Eck & Oosterink communicatieregisseurs is René verantwoordelijk voor de commercie en de continuiteit van de onderneming. Samen met zijn collega’s van het accountteam adviseert, bedenkt en ontwikkelt hij crossmedia campagnes.
Het ondernemerschap is René met de paplepel in gegoten. Hij is letterlijk grootgebracht in de drukkerij waar de de liefde voor het vak is ontstaan. Na het Grafisch Lyceum in Utrecht heeft René in diverse drukkerijen functies vervuld als calculator, orderbegeleider en accountmanager. De veranderende manier van communiceren heeft er toe geleid dat hij een opleiding tot crossmedia adviseur heeft gevolgd.

 

Michiel de Groot is projectmanager van het project Change bij Everts & Weijman en DGA bij Business Performance. Hij heeft 33 jaar directie en sales ervaring in markten met een sterk “me to” gedrag.
Hij vertelt in zijn presentatie hoe Everts & Weijman tot het project Change is gekomen en hoe ver het al is. Van klant interviews tot marktaandeel, van doelstellingen tot  communicatie met medewerkers.

Lodewijk Hoekstra bedrijfsbezoek

Lodewijk Hoekstra: Duurzaam: niet praten maar doen

Van Eck en Oosterink Communicatieregisseurs

René van Eck

Voorwaarden voor goede communicatie

Michiel de Groot

Michiel de Groot: Hou het duidelijk en helder