post image

29

juni

Bloemen voor de bijen

Ondersteun de biodiversiteit vanuit je tuin, terras of balkom

Planten zijn essentieel voor het voortbestaan ​​van onze planeet. Naast het produceren van zuurstof, vormen ze ook de basis van de meeste voedselketens. Meer dan een derde van onze hulpbronnen is afhankelijk van bijen. Door een zeer grote verscheidenheid aan wilde planten te bestuiven, spelen bijen daarom een ​​essentiële rol bij het in stand houden van de biodiversiteit. Maar overal ter wereld slinken hun aantallen … Ziekten en plagen, verstedelijking en klimaatverandering bedreigen de bij.

HULP VOOR DE BIJ

Zowel in de stad als op het platteland kun je bijen faciliteren. Plaats bijvoorbeeld honingplanten in je tuin of op je balkon en doe wat terug voor het ecosysteem. De bijen zijn in de lente en zomer erg actief en zelfvoorzienend, maar hebben in de herfst en winter wat hulp nodig om te overleven. Gelukkig zijn er tal van verschillende honingplanten die niet alleen goed renderen in de winter, maar ook je tuin van de nodige glans voorzien.

VERBLIJF VOOR DE BIJ

Je kunt overwegen om om ze naast het voeren ook in hun onderdak te voorzien. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, leven niet alle bijen per se in een kolonie; 80% van de totale bevolking trekt solo door het leven. Door een bijenhotel in te richten bij jou thuis, bied je ze dus een ruimte aan waar ze hun nest kunnen opzetten. Je kunt een leuke DIY doen, een kant-en-klaar exemplaar kopen of proberen een Capi bijenhotel te winnen.

 

Wil je nog een leuk artikel lezen over bijen: Blije bijen, zo help je ze een handje

Bron: mooiwatplantendoen.nl

bloemenbureauholland.nl

 

bij op witte bloem
bij