post image

06

juni

Creeër jouw eigen buitenparadijs

Zo verander je jouw mini terras in een mega oase.

De kans is groot dat je flink wat uren in en rondom je eigen woning doorbrengt. Heb je een kleine tuin, mini balkon of postzegelpatio én behoefte aan wat groen? Dat gaat prima samen! We geven je slimme tips om die paar vierkante meter optimaal te benutten. Hoi buitenparadijs!

 

Gebruik verschillende, luchtige planten

Je kunt natuurlijk een enorme boom planten in het midden van je tuintje voor het broodnodige groen, maar we hebben een beter idee: gebruik meerdere planten met een bescheiden formaat. Het liefst met een luchtig, weelderig uiterlijk, zoals Clematis, Japanse esdoorn en klimmende nachtschade. Plaats groenblijvende tuinplanten zoals prachtriet tussen bloeiende helden uit dezelfde kleurfamilie (zoals CampanulaLobelia en geurende lavendel), zodat er buiten altijd iets kleurrijks te zien is.

 

Dan liever de lucht in

Een beperkt vloeroppervlak daagt je uit om creatief naar de mogelijkheden te kijken. Benut de randen van je balkon in dat geval optimaal. Hang er bakken aan of maak een plantenbak op maat met een extra plank eraan vast. Daar kun je ook weer plantjes op kwijt! Ook afdakjes, tuintafels, krukjes en muren zijn ideale plekken voor (hang)manden en bakken met groen. Door planten op verschillende ooghoogtes neer te zetten, zorg je er bovendien voor dat er een groeiende, bloeiende muren ontstaan waarbinnen jij helemaal tot rust komt.

 

Kies ruimtelijke tuinmeubels

Ga ook qua meubels slim om met de ruimte die je hebt. Een mega loungeset is natuurlijk heel uitnodigend, maar dan blijft er weinig ruimte over voor groen. Bovendien moet je die enorme kussens ook bij slecht weer ergens kwijt. Kies bij een klein terras dus liever voor een ruimtebesparend bankje en tafeltje. Op de foto zie je een ‘tablebench’: een bankje en tafel ineen. Bescheiden afmeting, ranke pootjes: dat oogt lekker ruimtelijk. En je houdt plek over voor een paar volumineuze margrieten, want die horen er natuurlijk bij.

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

BloemenbureauHolland.nl

(de linken in de tekst brengen u naar de site van Mooiwatplantendoen voor verdere informatie (indien beschikbaar) over de bewuste plant)

clematis

Clematis

Japanse esdoorn

Acer / Japanse Esdoorn

Nachtschade

Nachtschade

Prachtriet

Prachtriet

Campanula

Campanula

Lobelia

Lobelia

Lavendel

Lavendel