post image

06

april

beluchter

Everts & Weijman is in het bezit van een professionele gazon beluchtingsmachine.

Waarom uw gazon laten beluchten?

Als u over uw gazon loopt of er wordt door kinderen gespeeld op het gazon, dan wordt de grond aangedrukt. De bovenlaag wordt hard en er kan minder zuurstof bij de wortels komen. Ook zal het water minder snel worden afgevoerd en kunnen er plassen op uw grasveld ontstaan. Het gevolg is dat uw gras slecht gaat groeien en er kale plekken ontstaan.

Om vaste grond weer los te maken gebruiken we een machinale beluchter. Deze machine heeft dichte pennen die kleine doorgangen (ca. 30 cm diep) voor lucht en water in de bodem maken waardoor de lucht- en waterhuishouding weer optimaal wordt. Door het weer binnendringen van lucht/zuurstof en de afvoer van overtollig water zal het wortelgestel/gras zich snel ontwikkelen en herstellen. De wortelgroei wordt dus gestimuleerd zodat ze dieper in de grond groeien. Gras met diepere wortels kan beter tegen droge periodes en neemt mineralen beter op.

Wanneer kan ik mijn gazon het beste laten beluchten?

De beste resultaten worden behaald in de lente als de grond droog genoeg is. Het gras groeit dan uitermate snel. Beluchten dient altijd te gebeuren in verschillende stappen en in een “kris-kras” patroon. De tweede stap moet in tegengestelde richting plaatsvinden en de eventueel derde loodrecht op de eerste twee stappen.

In één moeite door kunnen we het gazon bezanden. We gebruiken hiervoor scherp zand. Scherp zand zorgt ervoor dat er voor langere tijd weer lucht in de bodem kan komen. Ook het water kan door het scherpe zand weer worden afgevoerd naar de ondergrond. Door het scherpe zand op uw gazon te strooien werken we tevens kleine oneffenheden in de bodem weg. Uw gazon wordt hierdoor weer vlak.

Wanneer uw interesse is gewekt door bovenstaand beluchtingsadvies en u wilt weer een mooi en gezond gazon, neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons kantoor op nummer 0317 – 313521 of mail ons
info@everts-weijman.nl

Wij kunnen voor u natuurlijk ook de overige werkzaamheden in uw tuin verzorgen. Kijkt u eens onder het kopje Particulier / tuinonderhoud voor onze mogelijkheden.