post image

12

november

Herfst / Winter 2020 Trend Collectie Mooiwatplantendoen.nl

Er is in de maand september een nieuwe campagne gelanceerd “De Trend Collectie herfst/winter 2020”. Deze speciale collectie bestaat onder andere uit tuinplanten die perfect passen bij de huidige tijdsgeest. Er verschijnen ieder jaar 2 Trend Collecties.

Kom tot rust met tuinplanten
De eerste collectie is gebaseerd op de Groenbranche 2020 stijltrend Inner Retreat. Binnen deze trend staat het vinden van een nieuwe balans in deze onzekere wereld centraal. Buiten vinden we onze rust en herstellen we onze balans met tuinplanten die je kalmeren, je helpen verstillen, helen en je opfleuren. Dat doen ze door hun kleuren, vormen, hun geur, bijzondere texturen en rustgevende uitstraling.

De tuinplanten binnen de collectie
Onderstaande tuintoppers vind je in de eerste Trend Collectie:

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Eucalyptus

Eucalypthus

EUCALYPTUS

Er bestaan zo’n 700 variëteiten en van bijna al die soorten verandert het blad gedurende de jaren. Als jonkies hebben eucalyptusbomen meestal ronde bladeren. Zijn ze volwassen, dan zijn de bladeren smal en sikkelvormig geworden. Het blad gaat dan ook hangen.

De eucalyptusboom kan wel 2,5 meter per jaar groeien. Tijdens deze snelle groei stoot de boom zijn oude bast af, waardoor de stam grijs tot bruin gebladderd is. De bast van de eucalyptusboom is zo zacht dat je duimafdruk er in blijft staan als je erop drukt.

De Zuid-Australische Eucalyptus mygdalina is met 150 meter de hoogste boom ter wereld. Zo’n vaart zal het thuis niet lopen. Want in plaats van heel hard te groeien, is jouw boompje decoratief aan het zijn en houdt hij vliegen en muggen op een afstand.

De naam van je azuurblauwe aanwinst komt van het Griekse eu (mooi) en kalyptos (muts). De meeldraden en stampers lijken samen namelijk op een muts.

Picea

PICEA

Spar (Picea omorika, Picea glauca conica) is officieel een winterharde naaldconifeer, maar ziet eruit als een echte naaldboom, vaak compleet met kegels onder de takken. Bepalend voor de sierwaarde is vooral de bezetting van de takken met de naalden en de vorm van de boom. Die kan een klassieke sparvorm hebben, met gelaagde takken die als een krans om de stam staan, maar ze kunnen ook een bolvorm hebben, als piramide gekweekt zijn of hangende takken hebben.

Helleborus

Helleborus

HELLEBORUS

Als de hele tuin in winterslaap is tovert de kerstroos met diepgroen blad en stralende bloemen een grote glimlach op je gezicht.

KLEUREN EN VORMEN

Het blijft spectaculair: een tuinplant die in de winter schitterend bloeit. De kerstroos trakteert je van januari tot en met april op knoppen en grote bloemen met een prachtige kroon als hart. De bladeren zijn donkergroen met soms een grijze waas en voelen een beetje leerachtig aan. Sneeuw of vorst doen de kerstroos niets. De plant laat bij vorst weliswaar alles hangen, maar komt vanzelf weer overeind als de temperaturen omhoog gaan. Intussen blijft kerstroos bloeien, zowel in de volle grond als in potten en bakken. Stoere tante!

De botanische naam van de kerstroos is Helleborus. Naast de witte versie, waarvan de bloemen richting voorjaar bij wijze van voorpret al een groene zweem krijgen, zijn er ook andere kleuren, zoals die van de Helleborus orientalis. Deze tuinplant is ook wintergroen, maar dan met bloemen van wit, geel en abrikoos tot roze, donkerpaars en gespikkeld.