post image

03

maart

Lente / Zomer 2021  Trend Collectie Mooiwatplantendoen.nl

Na de lancering van de eerste Trend Collectie herfst/winter 2020 afgelopen september, presenteren Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl in maart De Trend Collectie lente/zomer 2021. Een collectie van achttien buitenplanten, kamerplanten en bloemen die uitstekend blenden met huidige trends in mode, interieur en lifestyle.

De volgende vier buitenplanten zijn geselecteerd voor De Trend Collectie Lente / Zomer 2021:

Bron: mooiwatplantendoen.nl

(de linken in de tekst brengen u naar de site van mooiwatplantendoen voor verdere informatie over de bewuste plant)

Gerbera

GERBERA

De gerbera heeft zoveel gezichten dat je de plant eindeloos onderling kunt combineren. Mix rood met lila en roze en combineer bloemen met ovale blaadjes met gerbera’s die sprietig bloemblad hebben. Voor een nog spannender effect en wat hoogte wissel je af met pampasgras in het geel, paars, blauw of roze.

Of je nu een grote tuin hebt of een klein terras: met keuze uit ruim 600 verschillende vormen, kleuren en maten is de gerbera perfect om een sprookjesachtige tuin te creëren én is er altijd een gerbera die bij jou past! Zo is de plant verkrijgbaar met bloemen in felle kleuren, pasteltinten en twee kleuren, en van mini tot een compleet perk in een pot. De bloemen kunnen enkel of dubbel zijn, maar ook exotische vormen hebben.

Citrusplant

CITRUSPLANTEN

Een tuin of terras is in de lente en zomer de ideale catwalk voor citrusplanten. Het frisse geel van het fruit steekt dramatisch af tegen het donker groene blad. Nog meer drama creëer je door de planten een pot te laten delen met tuin palmen. Het grote dagdromen over verre oorden kan beginnen.

Voor een exotisch en speels effect mag ook de citrusplant niet ontbreken. Mooie kleuren, zoete geuren en als het meezit een (kleine) fruitoogst: dat maakt de citrus op zich al leuk! Deze mediterrane beauty blijft ook nog eens groen, zodat je er het hele jaar door plezier van hebt.

Geranium

GERANIUM

Kruipend, bodembedekkend, hangend of staand: de geranium kan altijd en overal. De uitbundige kleuren van deze allround tuinplant, zoals rood, roze, paars, oranje of lila passen perfect binnen deze Trend Collectie, helemaal wanneer je de geranium verrassend combineert met een knalgele pot.

De geranium heeft misschien een oubollig imago, maar vergis je niet! Deze plant is een beauty met mooi groen blad en prachtige bloemen die felrood en hagelwit kunnen zijn, maar ook felroze, paars, oranje, lila, gestreept of diep donkerrood. De plant spreekt tot je verbeelding en geeft drie seizoenen lang geur en kleur in je tuin. Daar word je toch direct vrolijk van?

Chamaerops

TUINPALMEN

Tuinpalmen zoals Phoenix en Chamaerops Humilis oftewel dwergpalm maken niet alleen een statement doordat ze groot, stoer, stevig en groen zijn. Ze geven ook een zweempje tropen aan jouw terras, zelfs wanneer het weer even niet meezit. Geef de planten een opvallende pot, bijvoorbeeld in de vorm van een figuratief gezicht voor het ultieme Trend Collectie-gevoel.

Wegdromen in je eigen tuin of op je balkon? Palmen, zoals de Phoenix (dadelpalm) en Chamaerops (dwergpalm), roepen het dromerige vakantiegevoel op en passen daarom perfect bij deze Trend Collectie. Creëer een tropische sfeer en laat je fantasie de vrije loop!