post image

03

maart

Lente / Zomer 2022  Trend Collectie Mooiwatplantendoen.nl

We laten een spannende tijd achter ons en hebben behoefte aan ontspanning, aan zorgeloosheid en verbinding. De tuin of het balkon is hiervoor een ideale plek, we creëren er een vrolijke omgeving om te genieten en te ontspannen tussen bloemen en groen. De vijf buitenplanten uit De Trend Collectie lente/zomer 2022 zorgen voor dat ultieme, zorgeloze en vrolijke vakantiegevoel in je eigen tuin: Salvia, tuinvarens, Cosmea, Hosta en Aquilegia

De volgende vier buitenplanten zijn geselecteerd voor De Trend Collectie Lente / Zomer 2022:

Bron: mooiwatplantendoen.nl

(de linken in de tekst brengen u naar de site van mooiwatplantendoen voor verdere informatie over de bewuste plant)

salvia

SALVIA

Salie, ofwel salvia, is een populaire tuinplant die dit seizoen niet te missen valt. En het is makkelijk te begrijpen waarom. De lange stengels met blauwpaarse of violetroze aren zorgen voor een hoop levendigheid in je tuin. Zet salie in een strakke border en ze maakt er een weelderig en dromerig pad van. Zet haar in een kleine pot op de tuintafel en ze zorgt voor bezoekjes van vriendelijke vlinders en buzzende bijen. Haar vrolijke invloed op je tuin is aanstekelijk.

Tuinvarens

TUINVARENS

Tuinvarens zijn er in heel veel groentinten. Met hun vorm en grillige bladeren die zich langzaam ontrollen, zijn ze een feest om naar te kijken. Pluspunt : ze doen het bijzonder goed in de schaduw. Ideale planten voor een tuin op het noorden dus.

Tuinvarens zien we dit seizoen veel terug. Is het niet vanwege hun prachtige groene kleur, dan is het wel vanwege de betoverende bladeren die zich langzaam rollend ontvouwen. Tuinvarens zorgen voor een warm en zomers gevoel. Zet ze in de schaduw en ze vormen als vanzelfsprekend de groene motor van de Bright & Breezy trend.

Cosmea

COSMOS

Met haar kleurrijke palet brengt Cosmea de trend Bright and Breezy tot leven. De hele zomer vrolijkt deze bloeiende plant het balkon, terras of (pluk)tuin op. Ze kunnen worden afgesneden voor een vrolijk boeket.

Bloeiende confetti. Zo zou je cosmos ook wel kunnen omschrijven. Deze vrolijke tuinplant is met haar bonte kleur en heerlijke geur onmisbaar in de trend van dit moment. Ze doet het uitstekend in een plantenpot en plukboeketje, maar straalt net zo hard in een kratjestuin!

Hosta

HOSTA

Met haar flinke bladrozetten waar paarse of lila bloemen uit omhoog komen is de Hosta een ‘hoogvlieger’ van een laagbloeier. Veel Hostasoorten hebben bladeren met mooie bladtekening in vergrijsde kleuren. Een vochtige grond vochtig in zon of schaduw is alles wat deze bijzondere plant nodig heeft.

Hosta, ook bekend als hartlelie, is een decoratieve reus onder de laagbloeiers. Je kunt de prachtige hosta herkennen aan het enorme blad waar indrukwekkende stengels met paarse of lila bloemen uit oprijzen. De plant heeft een grote variatie aan bladkleuren en vormen. Dit alles maakt de hartlelie een ideale aanwinst voor dit seizoen.

Akelei

AQUILEGIA

De opvallende bloemen van de Aquilegia oftewel de akelei zijn er in alle schakeringen van de regenboog. Ze zitten bovendien vol nectar, waardoor bijen, vlinders en hommels er ook dol zijn. Leuk weetje: deze voorjaars/zomerbloeier is familie van de anemoon, clematis en helleborus.

Akelei is een typische voorjaars- en zomerbloeier. Met haar kleurrijke, knikkende bloemen en markante, vijfpuntige bloemblaadjes is de akelei een bijzonder en bijzonder vrolijk onderdeel de huidige stijltrend. Ook bijen, hommels en vlinders worden blij van deze nectarrijke plant.