post image

15

oktober

Mechanische onkruidbestrijding

 

In juni al een grote stap gemaakt door ons pakket elektrische machines uit te breiden met bladblazers, bosmaaiers en heggenscharen.

Op dit moment hebben wij naast onze WAVE onkruid verwijderings machine ook een mechanische onkruidbestrijding beschikbaar. Afgelopen vrijdag, 12 oktober 2018, is door de firma Machinehandel Bruntink Voorst de Avril Stabnet 120 afgeleverd.

Deze machine zorgt voor een simpele, ecologische, doeltreffende en duurzame onkruidbestrijding. Het is een bijzonder alternatief voor het verboden gebruik van pesticiden in onze openbare ruimtes. Deze machine is speciaal bedoeld voor het onkruidvrij houden van onverharde wandelpaden, fietspaden en paden op bijvoorbeeld begraafplaatsen.

De machine is voorzien van schoffels die het onkruid loswerken op max. 1 cm. Hiermee blijft het pad zijn stabiliteit behouden en wordt voorkomen dat er een kiembed ontstaat voor onkruiden. Het onkruid komt boven op het pad te liggen en het zand dat nog aan de wortels zit wordt losgeslagen door de klepels die in 2 rijen achter de schoffels hangen. Tot slot zorgt het sleepnet ervoor dat de schone wortels bovenop het pad blijven zodat deze verdrogen.

Met een verbod van het gebruik van glysofaat op halfverharding is deze nieuw aangeschafte machine de en onze oplossing om uw halfverharding onkruidvrij te krijgen en te houden.

Avril Stabnet
Avril Stabnet 120