post image

13

juni

Mollen in de tuin

Het lijkt wel of er tegenwoordig in elk stukje gras wel een molshoop zit.

Molshopen in de tuin zijn voor veel mensen een reden om mollen te bestrijden. Als u ervan af wilt, kunt u proberen de mol eerst te verjagen. Lukt dit niet dan kunt u nog de optie mollenklem of mollenval proberen. Lukt het dan nog steeds niet om de mol te bestrijden schakel dan ons bedrijf in. Wij weten de weg in de bestrijdingsmiddelen die alleen door professionals gebruikt mogen worden.

 

Mollen

Eigenlijk hebben mollen wel degelijk een functie in de tuin. Ze eten slakken en diverse andere schadelijke insecten die de plantenwortels aanvreten.

Mollen verjagen

 Er zijn een aantal mogelijkheden om mollen uit uw tuin te verjagen.

  1. U kunt de molshopen naar beneden drukken zodat de gang weer wordt opgevuld met zand. Niet alle aarde; overgebleven aarde kunt u wegharken zonder dat het gras daardoor beschadigd raakt.
  2. U kunt gebruik maken van geuren waar een mol een hekel aan heeft. Bepaalde planten hebben een sterke geur waar de mol niet van houdt, bijvoorbeeld Keizerskroon of Kruisbladwolfsmelk (daar houden veldmuisjes en woelratten ook niet van) De Kruisbladwolfsmelk is echter wel giftig.
  3. U kunt ook gebruik maken van kant en klare middelen die o.a. te koop zijn bij een tuincentrum. Deze middelen scheiden een sterke geur (stank) af om de mol uit de tuin te verjagen. Dit middel moet echter bij de eerste molshopen al gebruikt worden voordat er teveel meters gang is gemaakt.
  4. U kunt gebruik maken van geluid waar een mol een hekel aan heeft. Bijvoorbeeld zijn in de verkoop bepaalde apparaten die trillingen veroorzaken.
  5. U kunt gebruik maken van vallen. Eerst alle molshopen plat maken en de volgende dag kijken welke nieuwe hopen er gevormd zijn. In die gang kunt u dan de klem of val plaatsen. Je hebt vallen die de mol levend vangen en mollenklemmen die de mol onmiddellijk doden.
mol
molshopen
mol bestrijding