post image

03

november

Najaar / Winter 2021  Trend Collectie Mooiwatplantendoen.nl

Dit seizoen staat wat tuin- en kamerplanten betreft in het teken van de emancipatie van groen. Een paar plantjes hier en daar is niet meer voldoende! De natuur is een stakeholder met een belangrijke stem die niet meer te negeren valt.

Stijltrend Balanced Biotope staat niet alleen voor (meer) groen, maar vooral ook voor een bewustere omgang met groen. Duurzaamheid, het gebruik van organische materialen, recycling en upcycling zijn belangrijke thema’s. Lees snel verder, ontdek de nieuwste trends en geef de planten van dit seizoen een mooi plekje in je huis, tuin of op je terras!

De volgende vier buitenplanten zijn geselecteerd voor De Trend Collectie Najaar / Winter 2021:

Bron: mooiwatplantendoen.nl

(de linken in de tekst brengen u naar de site van mooiwatplantendoen voor verdere informatie over de bewuste plant)

Grassen

GRASSEN

Denk jij bij grassen aan groene sprietjes in de tuin? Think again! Grassen zijn er in veel verschillende kleuren, vormen en maten. Wat ze gemeen hebben is hun rustgevende uitstraling en natuurlijke look. En hoe mooi is het als de wind ze laat dansen? Kortom: ze zijn een waardevolle toevoeging aan de Trend Collectie. Het bewijs wordt geleverd door deze outdoor border!

Winterviolen

WINTERVIOLEN

De hartvormige, zonnige gezichtjes van viooltjes in je tuin… Zie daar maar eens niet vrolijk van te worden. Viooltjes houden het bovendien heel lang vol en brengen licht in een ietwat sombere wintertuin. Dat maakt ze een ideale tuingenoot en een welkome aanvulling op de Trend Collectie!

Hulst

HULST

De hulst, ook wel Ilex, is een echte najaarsbeauty. De plant valt onmiddellijk op door het glimmende of matte getande blad, met vaak helderrode bessen. De hulst is een trage groeier, maar wel een plant voor het leven, die elk jaar mooier wordt. Een perfecte match met het duurzame en milieubewuste karakter van de Trend Collectie! Haal deze beauty naar binnen en verwerk de hulst in een groene krans voor in huis.

Dwergcipres

DWERGCIPRES

De dwergcipres is een fraaie verschijning die groeit in de vorm van een smalle zuil. De plant is zowel solo als in een haag een blikvanger. De dwergcipres blijft het hele jaar groen, maar is vooral ‘s winters favoriet, vanwege het kerstige gevoel dat hij oproept. Zelf dat kerstgevoel ervaren? Ontdek de outdoor sterren van kerstmis.