post image

15

september

Najaar / Winter 2022  Trend Collectie : Traditional Sentiment

van Mooiwatplantendoen.nl

 

Planten die je dit seizoen niet wilt missen

Dit seizoen staat in het teken van de hang naar nostalgie in een warm en rijk interieur. Stijltrend Traditional Sentiment geeft je een veilig gevoel en zorgt ervoor dat je ontspannen toe kan geven aan je favoriete hobby’s. Zoals lezen, het stekken van planten of schilderen. Planten spelen een grote rol in deze trend. Vergeten bloeiende planten komen subtiel terug en krijgen nieuwe aandacht. Buiten wordt wel heel letterlijk het verlengde van binnen door het creëren van een echt huiskamergevoel.

De volgende vier buitenplanten zijn geselecteerd voor De Trend Collectie Najaar / Winter 2022:

Bron: mooiwatplantendoen.nl

(de linken in de tekst brengen u naar de site van mooiwatplantendoen voor verdere informatie over de bewuste plant)

camelia

CAMELIA

De camelia mag dan een tropische uitstraling hebben, de plant is een winterbloeier. Dit neefje van de theeplant en de Japanse Roos geniet van de halfschaduw en beloont jouw goede zorgen met schitterende, roosachtige bloemen. Wat een aanwinst in de tuin!

Pinus

PINUS

In China, Japan en Korea heeft Pinus een bijzondere symbolische betekenis. Daar staat hij voor kracht, een lang leven en constant geduld. In veel tuinen bij tempels en huizen kom je de Pinus tegen in die landen, vaak in mooie vormen gesnoeid. Een prachtplant van binnen en buiten voor binnen of buiten! Want zeg nou eerlijk, de pinus heeft met een subtiel gebaar en grote impact.

Helleborus

HELLEBORUS

Het blijft spectaculair: een tuinplant die in de winter schitterend bloeit. De Helleborus – beter bekend als kerstroos – trakteert je van januari tot en met april op knoppen en grote bloemen met een prachtige kroon als hart. Maak jij ook een zee van winterbloemen met Helleborus dit jaar?

LEUCOTHOE

Met de Leucothoe (spreek uit als: leu-KO-thowee) op je tuin, terras of balkon heb je nooit een kleurtekort. In het Verre Oosten staat de plant bekend als ‘kampvuurtje’, omdat de nieuwe scheuten wel iets weg hebben van vlammetjes. In overdrachtelijke zin houdt Leucothoe je warm in de koude maanden, puur door ernaar te kijken.