Kunstgras: onderhoud

Het onderhoud van uw kunstgras

Belangrijk onderhoud

Door regelmatig het kunstgras te borstelen met een nylon bezem, bladhark maar ook met een bladzuiger of bladblazer kunt u de vezels weer rechtop en egaal krijgen.

 

Schoonhouden

Kunstgras vergaart vuil uit de omgeving en wordt natuurlijk vies omdat er op wordt gelopen. Bladeren en ander grover vuil kunt u eenvoudig wegvegen met een bezem. Bladeren kunt u ook verwijderen met een bladerhark of bladblazer. Gebruik geen stalen borstel. Mochten uw kinderen hun drinken op het kunstgras knoeien, spoel het dan gewoon weg met water. Uitwerpsels van honden en katten hard laten worden en met een schepje verwijderen. U kunt kauwgom en dergelijke verwijderen door het zorgvuldig van het kunstgras te plukken. Dat gaat overigens gemakkelijker als u eerst een ijsblokje op de kauwgom legt. Gebruik nooit oplosmiddelen.

 

Borstelen

Het kan zijn dat het kunstgras direct nadat u het hebt gelegd wat plat is, bijvoorbeeld omdat het te lang opgerold is geweest. Met een nylon bezem kunt u het kunstgras voorzichtig opborstelen. Ook na een periode intensief gebruik kan het kunstgras enigszins platliggen. Om uw kunstgras zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij het regelmatig op te borstelen. Wij geven geen garantie op het platlopen van het kunstgras op plekken die intensief gebruikt worden of niet goed onderhouden worden (opborstelen).

 

Winterperiode

Als de dooi invalt, zal sneeuw of ijs langzaam van boven naar beneden gaan. De smeltende laag onder het kunstgras (in de onderlaag) kan echter nog wel bevroren zijn, waardoor het smeltwater niet kan wegvloeien in e bodem. Dit verschijnsel noemen we ‘zetting van de bodem’. Mocht een dergelijke situatie ontstaan, probeer dan zo min mogelijk op uw kunstgras te lopen, omdat daardoor onregelmatigheden kunnen ontstaan in de ondergrond.

 

Gebruik van voorwerpen op het kunstgras

De grasvezels zijn met grote zorg aan de backing bevestigd. De backing is weliswaar bestand tegen zwaardere algemene belasting, maar niet tegen te grote krachten op een punt. Vermijdt daarom dat met scherpe voorwerpen op het kunstgras wordt gelopen. Wilt u bijvoorbeeld uw tuin meubilair op kunstgras zetten, dan adviseren wij u de druk zoveel mogelijk te verdelen. U kunt zonder probleem een zwembad, trampoline en speeltoestellen op uw kunstgras zetten.

0317 - 31 35 21