post image

25

februari

Vroegbloeiende heesters in uw tuin

Een overvloed aan kleur en vorm

Wie op zoek is naar een struik voor in de tuin die vroeg bloeit of wellicht al in de winter begint, heeft genoeg keus.

Geurend, groenblijvend, geel, rood of roze. Er is voldoende keuze zodat er in uw tuin genoeg te beleven valt. Dus wilt u al vroeg in het seizoen een voorjaarsgevoel, zorg dan in ieder geval voor een paar vroegbloeiende heesters in uw tuin. Onderstaand vindt u een greep uit het ruime assortiment welke onze leverancier te bieden heeft. Een andere heester op het oog, laat het ons weten en wij informeren voor u.

En dan hebben we ook nog tip: wilt u in onze regio (Renkum) heesters ruiken, voelen en zien bezoek dan eens het Arboretum Belmonte in Wageningen of Arboretum De Dreijen in Wageningen.

Meer informatie op hun websites: Arboretum Belmonte of Arboretum De Dreijen

krentenboompje
krentenboompje struik

Krentenboompje

Heeft een witte bloemkleur. De hoogte vier tot zes meter en bloeit in april en mei. Is echter niet geurend en bladverliezend.

Heeft weinig onderhoud nodig, na de bloei kan men verjongingssnoei toepassen, de wat oudere takken weghalen en jonge twijgen meer de kans geven.

Na de bloei krijgt de plant blauwzwarte eetbare bessen, vogels zijn er ook dol op.

Chinees klokje
Chinees klokje struik

Chinees klokje of bloeiend hout

De bloemen hebben een kanariegele kleur. Hoogte is 2 tot 3 meter en bloeit in april. Het Chinees klokje is zoet geurend en bladverliezend.

Onderhoud: het Chinees klokje heeft een rommelig karakter. Na de bloei de wat oudere takken tot aan de grond afknippen en jonge twijgen de kans geven voor ontwikkeling. Wanneer er niet gesnoeid wordt komen er steeds minder bloemen.

rode ribes
rode ribes struik

Rode ribes

De bloemen hebben een roze tot rozerode kleur. Met een hoogte van 2 tot 3 meter bloeien ze in april tot ruim in mei. De rode ribes heeft een doordringende geur.

De rode ribes is niet groenblijvend en qua onderhoud makkelijk. Om de paar jaar, na de bloei, de oude uitgebloeide takken tot aan de grond terugknippen.

sierkwee
kweepeer

Japanse sier- of dwergkwee

De bloemkleur is wit met rozerood. De hoogte van ca. 2 meter en ca. 3 meter breed. Bloeit van maart tot in mei en is niet groenblijvend.

Heeft weinig onderhoud nodig. Takken die in de weg zitten, bij vakbeplanting, eens in de vijf jaar tot aan de grond afknippen.

De peervormige vruchten kunt u gebruiken voor in de jam.  Of als decoratie want ze zijn heerlijk geurend.

toverhazelaar
toverhazelaar struik

Toverhazelaar

De bloemkleur van de Toverhazelaar is geel. Zijn hoogte is 1,5 tot 2 meter en bloeit van januari tot in maart.

Heeft helaas geen geur. Onderhoud heeft de toverhazelaar niet erg veel nodig. Alleen de takken wegsnoeien die in de weg zitten.

sering
sering struik

Sering

De bloemen van de gewone sering zijn lilapaars. Met zijn hoogte van 2 tot 3,5 meter bloeit hij in juni tot in augustus.

De sering heeft een zware zoete geur maar doet het natuurlijk heerlijk in een vaas op bijvoorbeeld een tafel.

Qua onderhoud: in het hart van de sering komt nog wel eens dood hout voor, verwijder dit regelmatig. Wanneer de struki na een aantal jaren te vol wordt, een enkele oude tak tot aan de stam weghalen na de bloei.

ranonkel
ranonkel struik

Ranonkelstruik

De bloemen van de Ranonkelstruik zijn geel en de struik kan een hoogte van 2 meter krijgen. De Ranonkelstruik bloeit in de maanden april en mei en is bladverliezend.

Snoeien kunt u na de bloei door oude takken diep weg te knippen en de struik moet regelmatig uitgedund worden om er verzorgd uit te zien.