post image

17

november

Een zee van winterbloemen

Deze planten brengen kleur in de winter

Ook in de winter worden de bloemetjes buitengezet. Met planten die juist in de koude maanden hun bloemenpracht tentoonstellen. Winterbloeiers, kom maar door!

 

Bron: mooiwatplantendoen.nl   en    bloemenbureauholland.nl

Helleborus

Helleborus

Helleborus tovert met diepgroen blad en stralende bloemen een grote glimlach op je gezicht. De kerstroos trakteert je van januari tot en met april op grote bloemen met een prachtige kroon als hart. Door haar voorliefde voor beschutte, zonnige plaatsen kan je de Helleborus prima kwijt in een geveltuintje.

Meer lezen over de Helleborus: www.mooiwatplantendoen.nl/kerstroos 

Winterjasmijn

Winterjasmijn

Winterjasmijn is een klimplant met Chinese roots (pun intended), die vanaf december bloeit met prachtige licht geurende gele bloemetjes. Snoei de plant wanneer deze in de lente uitgebloeid is, dan groeien er nieuwe bloemknoppen aan en kan je de volgende winter weer van een bloemenzee genieten.

krulhazelaar

Hazelaar

Hazelaar ken je vast als paastak, maar deze botanische beauty staat ook fraai in de tuin. Hazelaar is een heester die zich heeft vermomd als boom en tot zes meter hoog kan worden. Afhankelijk van de soort bloeit de plant in januari, februari en maart met gele slierten vol bloemetjes.

Meer lezen over de struikheide: www.mooiwatplantendoen.nl/hazelaar

camelia

Camelia

De camelia is ook vóór de bloeiperiode al een natuurlijke schoonheid met haar donkergroene, glanzende, bladeren. Maar dan… terwijl veel buitenplanten nog in winterslaap zijn, ontluiken er aan deze langzame groeier witte, paarse of rode bloemen. Check wel even met welke soort camelia je te maken hebt, want de plant- en bloeitijd kan verschillen.

Meer weten: www.mooiwatplantendoen.nl/camelia

winterviool

Winterviooltje

Sprekende kleuren, lachende bloemengezichtjes: winterviolen zijn een uitstekende remedie tegen de winterblues. Ze brengen gedurende de winter groen en kleur in de tuin en op het balkon. Voor het mooiste effect plant je winterviolen dicht op elkaar. Genieten maar!

mahonia

Mahonia

Mahonia is het zonnetje in je wintertuin: deze heester bloeit namelijk met een overdaad aan goudgele bloemen. De bloei begint vroeg in de winter en gaat de hele winter door. En alsof dat nog niet genoeg was: de bloemen ruiken heerlijk.